Nemhiába figyelmeztetett Orbán: már tudhattak a Fideszben a Borkai-videóról

Orbán Viktor
Orbán Viktor

"Bajtársak vagyunk, és szavak nélkül is tudjuk, hogy egy vérből valók vagyunk. A bajtársiasság a legfontosabb dolog. Politikai pártként és szövetségesekként is ezen fordul meg a sorsunk. Bárki lojális tud lenni a másikhoz, ha annak igaza van. Hozzám is könnyű lojálisnak lenni, ha igazam van. A bajtársiasság azonban több ennél, jóval túl van ezen. A bajtársiasság azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok hozzád, amikor Te tévedsz, s akkor is számíthatok Rád, amikor én tévedtem. És, Barátaim, ugyan melyikünk nem tévedett még az elmúlt harminc év során?"

- Orbán Viktor így foglalta össze a fideszeseknek szeptember 29-én a tizenegyedik parancsolatát:

ez úgy hangzik, ne mondj rosszat a fideszes társadról. 

"Ezt majd még gyakorolni kell. És ahogy belföldi ellenlábasaink fogynak, s egyre inkább komolyan vehető ellenfél nélkül maradunk, ez a tizenegyedik parancsolat is egyre fontosabbá válik"

- figyelmeztetett a Fidesz elnöke 5 nappal a Borkai Zsoltot ábrázoló első leleplező fényképek nyilvánosságra hozatala előtt.

Az Index a gyanút megerősítve arról ír, hogy információ szerint bőven az önkormányzati választási kampány előtt már házaltak azokkal a felvételekkel, illetve a felvételek egy részével, amivel október elején az Ez az ördög ügyvédje nevű, ismeretlen szerzőjű blog kijött. Mint írták, Borkai és köre is tisztában volt azzal, hogy a hajón történtekről készült felvételeket árulják. Egy Borkaiékkal kapcsolatban álló és a munkáik miatt tao-pénzeket igénylő körben például már tavaly híre ment annak, hogy Rákosfalvyról és Borkairól „nagyon komoly információkat” árulnak pénzért.

A 444 megkereste egyébként a posztban szereplő személyeket, de nem akartak nyilatkozni, állítólag megtették a  feljelentéseket a blog állításaival szemben.