Ukrán vendégmunkások is jöhetnek az új hajdúböszörményi munkásszállóba

.

240 millió forintból munkásszállót létesít Hajdúböszörmény városa a Dobó utca 2-6. szám alatt, ahol a jelenleg önkormányzati tulajdonban álló, egykor iskolaként funkcionáló épületet alakítják át. A hírek szerint a két szárnyból álló épület összesen 90 munkavállaló befogadására lesz alkalmas.

A beruházás bejelentése óta a városban óriási felháborodás alakult ki. A hírt a Szabadhajdú helyi újság hozta le első ízben. A munkásszálló építését a helyiek tiltakozása ellenére a teljes képviselő-testület (FIDESZ-MSZP-függetlenek) támogatta.

Úgy tűnik, nem ok nélkül ugyanis a jegyzőkönyv szerint maga a polgármester, a fideszes Kiss Attila is elismerte, hogy érkezhetnek ukrán vendégmunkások a munkásszállóra.  

.
A jegyzőkönyv a város honlapján is elérhető.
.

Bár a kormány erőteljesen szereti hangoztatni, hogy megvédi Magyarországot a bevándorlóktól, addig csak 2018-ban 50 ezer embert engedett be hazánkba. A beérkező idegeneknek több fideszes vezetésű településen is munkásszállót építenek, mint például Kecskeméten, Tiszaújvárosban, Pécsett, Orosházán és úgy tűnik, hogy most Hajdúböszörmény is beáll a sorba. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.