Gruevszki is szavazhat a vasárnapi választáson?

Gruevszki is szavazhat a vasárnapi választáson?

A 24.hu azt írja, hogy a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott fővárosi és V. kerületi választói névjegyzékben egy Nikola Gruevszki nevű választó is szerepel.
A jegyzékekben szereplő hiányos adatok alapján ugyan nem lehet száz százalékos biztonsággal azonosítani a 49 éves férfit, de tény, hogy nemcsak a neve, de az életkora is megegyezik a volt macedón miniszterelnökével, aki a börtön elől menekült Magyarországra, ahol menedékjogot kapott – írja a portál.

A névjegyzék alapján annyi tudható még, hogy a férfi a lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik.

Tüttő Kata, a belváros baloldali polgármesterjelöltje a 24.hu-nak azt mondta: az általa megvásárolt névjegyzék alapján küldött ki kampánylevelet a kerület összes választójának, és ekkor bukkant rá Gruevszki nevére.

A kerületi lakcímkártya birtokában ez a férfi is jogosult lesz leadni egy szavazatot valamelyik főpolgármester-jelöltre és beleszólhat a Belváros polgármester-választásába is, ami furcsa, amennyiben Orbán Viktor politikai menekült barátjáról van szó

- nyilatkozta az MSZP-s politikus a 24.hu-nak.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A volt macedón kormányfőt tavaly novemberben csempészték be hazánkba magyar diplomaták segítségével. Gruevszki menekültstátust kapott Magyarországon, budapesti lakcíme nem ismert.