Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de marad Győr polgármestere

Borkai Zsolt
MTI/Krizsán Csaba

Borkai Zsolt keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Fideszből kilépve, de a Fidesz-KDNP helyi frakciójával közösen folytatja munkáját. Mivel a győriek bizalmat szavaztak neki a vasárnapi választásokon, így polgármesteri posztjáról nem mond le.

RENDKÍVÜLI: Borkai Zsolt sajtótájékoztatója

RENDKÍVÜLI: Borkai Zsolt sajtótájékoztatója

Győr polgármestere elmondta, hogy bejelentését megelőzően hétfőn egyeztetett a Fidesz vezetőségével, amiről már a tegnapi nap folyamán lapunk is beszámolt.

Borkai Zsolt a polgármesteri tisztségét illetően a választási eredményekre hivatkozva kijelentette, hogy 

"nem tehetem meg, hogy egy ilyen felhatalmazás mellett, egy ilyen legitimáció mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe."

A polgármestertől a rövid sajtótájékoztatót követően nem kérdezhettek a sajtó munkatársai.

Ez tehát azt jelenti, hogy a Fidesz nem adta fel Győrt. A párt renoméját mentve ugyan a nyilvánosság felé megtagadta a nem éppen keresztényi cselekedetéről elhíresült, korrupciós ügyekkel is vádolt Borkait, aki a kirakatban ugyan mostantól független, de valójában minden maradt a régiben.

A Jobbik az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében szintén rámutatott, hogy a színjáték ellenére Győr továbbra is a Fidesz irányítása alatt működik, és Borkai Zsolt csak papíron vált meg párttagságától:

Jobbik: Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében. Az ellenzéki párt szerint ma kiderült, hogy "Európa legkorruptabb kormányának csak az számít, hogy folytatódhasson Győrben a lopás, és ellenőrzésük alatt tartsák az erkölcsi és politikai értelemben is hullának számító bábjukon keresztül a megyeszékhelyt".