Most jöhet az új alkotmánymódosítás?

Most jöhet az új alkotmánymódosítás?

Elképzelhető, hogy a Fideszt komoly arculcsapásként érő budapesti választás meggyorsítja az eddig háttérben tartott új alkotmánymódosítási törekvéseket. Az atv.hu legalábbis kormányközeli pletykákra hivatkozva azt írja, hogy fideszesek szerint

„Karácsony Gergely győzelme után még aktuálisabb lenne egy alkotmánymódosítás. Az íróasztalfiókokban már vannak "papírok" a keresztény szabadság megvédésére, a narancsszínű vidék Magyarországát szimbolizálva Budapest szivárványszínű Pride-liberalizmusával szemben.”

Ha jól értelmezzük, eszerint a kormány a Karácsony Gergely jelentette liberálisabb irányra készülő főváros ellenpólusaként populista elemekkel bővíthetné az alaptörvényt, így a fideszes tábor ideológiai lelkesedését olyan témákkal rögzíthetnék a következő választásokig, mint például valamilyen, a keresztény szabadság alkotmányos védelméről szóló törvény.

Ismerve a NER gondolkodásmódját, az ilyen irányú lépéseket végül a kormányzati propaganda ellentétbe állíthatná a Pride-felvonuláson résztvevő főpolgármester képével, összemosva egymástól teljesen független témaköröket.