Tóbiás döntött, nem lesz képviselő Teneriféről

Tóbiás József

„Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról” - közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán.

Még júliusban volt téma a magyar sajtóban, hogy Tóbiás József, az MSZP volt elnöke, Botka László egykori kampányfőnöke, országgyűlési képviselő a családjával együtt a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött, mert a fia légúti problémákkal küzd. Akkor a Blikknek azt mondta, hogy nem vált meg párt- és egyéb tisztségeitől sem, mert szerinte a képviselői munkáját ingázással is el tudja látni, a kérdéseket és az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni. „Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges” - tette hozzá.

 

Szocialista honatya Teneriféről

Tóbiás József, az MSZP volt elnöke, Botka László egykori kampányfőnöke, hivatalosan jelenleg is „aktív" országgyűlési képviselő a családjával kiköltözött a Kanári-szigetekre, Tenerifére, mert a fia légúti problémákkal küzd - derült ki a Blikk jóvoltából.

 

Még párttársai sem gondolták, hogy ez működhet, ezért ultimátumot kapott: az őszi ülésszakig nyilatkozzon arról, marad itthon képviselőként vagy lemond a mandátumáról. Utóbbi mellett döntött.

Tóth Bertalan a Facebook-oldalán azt írta, megérti Tóbiás döntését és tiszteletben tartja. „Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében” - fogalmazott az MSZP-elnök.