Kolostor és péküzem is épül magyar adóforintokból Szíriában

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
MTI/KKM/Burger Zsolt

Magyarország és Oroszoszrszág közösen épít újra Szíriában kolostort és péküzemet - mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A külgazdasági és külügyminiszter szerint erre azért van szükség, mert a két ország számára fontos a keresztény kultúra védelme.

Azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán arról is megállapodtak, hogy magyar-orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. A megbízás értéke több mint egymilliárd dollár. 

A miniszter elmondta: arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében. Kifejtette, sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter - a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat - újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.