Rossi: vészhelyzet van a védelmünkben, de nem keresek alibit

Rossi: vészhelyzet van a védelmünkben, de nem keresek alibit

Marco Rossi szövetségi kapitány és Dzsudzsák Balázs, valamint Szoboszlai Dominik állt az újságírók rendelkezésére az első, mezbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón, amit az új Puskás Arénában tartottak.

Dzsudzsák felemelőnek és büszkeségnek nevezte, hogy egy ilyen stadionban léphetnek pályára, Szoboszlai szerint játékosként mindig a következő meccsre kell figyelni, de már a Wales elleni, sorsdöntő összecsapás is a fejükben van.

Marco Rossi fontosnak nevezte mindkét találkozót, hozzátéve, hogy Wales ellen jobb lett volna hazai pályán játszani.

Csányi Sándor az M4-nek adott interjújában kijelentette, hogy az MLSZ az Eb-selejtezők eredményétől függetlenül szerződést hosszabbítana az olasz kapitánnyal, de Rossi nem foglalkozik ezzel:

Számomra nem volt prioritás a szerződésem meghosszabbítása. Azért dolgozom, hogy elvitessem magam a csapattal az Eb-re. November végén jár le a mostani szerződésem, de nem foglalkozom ezzel, persze nagy megtiszteltetés az elnök úr bizalma.

Hiányzók

Kádár Tamásnak izomsérülése van, Rossival úgy beszélték meg, hogy amíg nem játszik a Dinamo Kijevben, addig a válogatottban sem. Vasárnap lett volna lehetősége pályára lépni klubcsapatában, de csak a kispadon ült, ezért nem kap szerepet sem Uruguay, sem Wales ellen.

Rossi ezután kifejtette, hogy a védelem összeállítása problémás:

A védelemben tagadhatatlanul rosszul állunk. Korhut Mihály eltiltás, Kádár Tamás sérülés miatt nem játszhat. Willi Orbán esetében egyelőre nem tudjuk, számíthatunk-e rá, de nem vagyok túl derűlátó. Mondhatjuk, hogy vészhelyzet állt elő a védelemben.

Az olasz kapitány ezt azzal egészítette ki, hogy a válogatásnál a legfontosabb szempontok a párharcok felvállalása és a megfelelő erőnlét voltak, de nem keres alibit, bízik azokban, akiknek meghívót küldött.

A pénteki Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzés nemcsak a Puskás Aréna avatója, hanem Gera Zoltán búcsúmeccse is lesz, de az U21-es válogatott edzője nem fog pályára lépni, mert már több mint egy éve visszavonult.