A Jobbik szerint 700 milliárd forintunkba került a kormány becstelensége

A Jobbik szerint 700 milliárd forintunkba került a kormány becstelensége

Közleményt adott ki a Jobbik azok után, hogy kiderült az Európai Unió 700 milliárd forintra büntetné Magyarországot, mert szabálytalanul használták fel a fejlesztési forrásokat.

"Elképedéssel olvastuk Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő számításait, melyek szerint annál is sokkal több pénzt bukhatott Magyarország, amit eddig gondoltunk. Ennek oka az, hogy a magyar kormány az országba érkező támogatások jelentős részével már meg sem próbált elszámolni, hanem számla híján vállalta, hogy saját zsebből (azaz a magyar emberek zsebéből) fizet ki olyan projekteket, amelyeket az Európai Unió állt volna. A magyar kormány tehát beismerte, hogy lopott és most a magyarokra hárítja ennek költségeit, 700 milliárd forintot.

Teszi ezt a Fidesz-kormány akkor, amikor egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a hasonló korrupciós ügyek és a jogállamiság felszámolása miatt az Európai Unió meg fogja vonni a pénzügyi támogatásokat, ez pedig végzetes következményekkel járhat az uniós forrásokra utalt országunkra nézve. Sajnos úgy tűnik, hogy a Fidesznek és oligarcháinak még ez sem túl nagy ár azért, hogy a magyar embereknek küldött pénzeket csapolhassák.

Ha egy dolgozó nem tud elszámolni a munkahelye felé a rábízott pénzzel, abból bírósági ügy lesz. A magyar kormány most éppen ezt teszi az Európai Unióval és a magyar emberekkel. Ezért támogatta a Jobbik kezdetektől fogva az uniós források felhasználását ellenőrző Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkat.

Ezúton felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy fejezze be a magyar emberek pénzével való hazardírozást és térjen vissza a jogállami keretek közé, a pénzeket megcsapolókkal pedig ne összekacsintson, hanem vonja őket felelősségre! 

 

Verhofstadt megakadályozná, hogy "Orbán visszaéljen az EU-s pénzekkel"

Guy Verhofstadt és Orbán Viktor között évek óta nem túl felhőtlen a viszony. Most Belgium miniszterelnöke, saját Twitterén írt arról, hogy "Ma, a Renew Europe csoport találkozóján sürgettem Ursula Von der Leyent: meg kell akadályozni, hogy Orbán visszaéljen az uniós pénzekkel a hatalombanmaradás érdekében, illetve hogy kifizesse haverjait - ahogyan megírta ezt a New York Times."