Átvette polgármesteri megbízólevelét Budai Lóránt

""
Budai Lóránt átveszi polgármesteri megbízólevelét
Facebook/Budai Lóránt

Ma délelőtt, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében, a Helyi Választási Bizottság elnökétől hivatalosan is átvttem a polgármesteri megbízólevelem

- jelentette Facebook-oldalán Jászberény másodszorra megválasztott jobbikos polgármestere. 

"Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé. Az ellenzék által támogatott jobbikos politikus a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben 16 szavazattal nyerte el a polgármesteri címet október 13-án, de a Fidesz mondvacsinált kifogásokkal támadta meg az eredményt, és sikerült is elérnie, hogy megismételjék a választást.

Az ellenzéki pártokat összefogó Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai Lóránt azt ígérte, hogy a jövőben mindent megtesz azért, hogy meghálálja a választók bizalmát.

Megüzenték a jászok, hogy a Fidesz alkalmatlan

Budai Lóránt októberben mindössze tizennégy szavazattal nyert az addigi kormánypárti polgármester, Szabó Tamás előtt, aki már kilenc éve vezette a várost. A Fidesz saját csalására hivatkozva megtámadta az eredményt és új polgármester-választást írtak ki. A megismételt voksoláson a jászberényiek hatalmas fölénnyel választották meg Budait közel 63 százalékot kapott, míg alkalmatlannak bizonyult fideszes ellenfele alig több mint 34,5-öt.

A Mi Hazánk Jászberényben beállt a Fidesz mögé - így próbálják legyőzni az ellenzéki Budai Lórántot

Az már ismert, hogy a Fidesz Jászberényben nem nyugodott bele a választási vereségébe, azonban azzal eddig nem számolhattak a változást akarók, hogy november 10-ére megváltozhatnak az erőviszonyok a városban, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom beállt a Fidesz mögé.

A Jászság központjában a helyiek akarata ellenére sem lesz könnyű helyzetben Budai. A képviselő-testületben szavazategyenlőség alakult ki a Közösen Jászberényért Egyesület és a Fidesz között. A mérleg nyelve a Mi Hazánk kompenzációs listáról bejutott képviselője lehetne, aki viszont korábban már hitet tett a kormánypártok mellett, amikor visszalépett volna Szabó javára.