Az U21-es csapat is kikapott a Puskás Arénában

Az U21-es csapat is kikapott a Puskás Arénában

2021-ben korosztályos Európa-bajnokságot rendez Magyarország és Szlovénia közösen, házigazdaként automatikusan részt vehetünk a tornán, ezért csak felkészülési meccseket játszik a csapat, a mai, Ausztria elleni összecsapás is az volt. A feleket 12 ezer néző fogadta a Puskás Arénában.

Az 5. percben magyar lehetőséggel indult a játék, Szabó Máté az ötös sarkáról a kapusba lőtt. A 10. percben az osztrák Schmidt fejelhetett egyedül hét méterről, de nem találta el a kaput.

A 30. percben büntetőhöz juthatott volna Ausztria, Tóth Bence megtaposta Halper lábát, de a bíró nem fújt. Gyakorlatilag végig az osztrákok irányítottak az első félidőben, a 35. percben Demjén védett, miután Nagy Zsombor hibázott, és Lovric lőhetett.

A 36. percben újabb tizenegyest fújhattak volna be az osztrákoknak, Varjas belerúgott Grüll lábába, de ezt is megúsztuk. A 43. percben Bolla elveszítette a labdát, Grüll fejesénél újra Demjén védett.

A 45. percben viszont már semmi és senki nem mentette meg a góltól a magyar kaput, bal oldalról érkezett a szöglet, Szőke alászaladt, Ganso Tóth Bence hátára fejelt, a labda a hálóba pattant, a félidőre 1-0-s osztrák vezetéssel fordultak a felek.

A második játékrészre sem változott sokat a mérkőzés képe, a vendégek domináltak, az 55. percben Friedl szabadrúgását ütötte ki Demjén Patrik, de több nagy helyzet nem alakult ki.

A 80. perc környékén kijöttünk a szorításból, a 88. percben volt is egy veszélyes szabadrúgásunk, de az egyenlítésre nem nyílt reális esély, Magyarország-Ausztria 0-1. Gera Zoltán továbbra is nyeretlen az U21-es csapat élén.