A szakszervezet szerint a BKK a járművezetők ellen uszít

BKV

A előbbi szerint viszont több járművezető is megengedhetetlenül bánt az utasokkal. Meglehetősen váratlanul tört ki a szakszervezet és a Budapesti Közlekedési Központ közötti háború.

Utóbbi csütörtökön adott ki egy közleményt, amiben utaspanaszokra hivatkozva azt írják, hogy több járművezető is megengedhetetlen hangnemben kommunikált az utasokkal. A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége szerint viszont a BKK a járművezetők ellen uszít, miközben a közlekedési központ saját maga nem tesz eleget a nyugodt munkakörülmények biztosítására.

"Az utóbbi hetekben több alkalommal arról értesült a Budapesti Közlekedési Központ, hogy a közösségi közlekedést igénybe vevő utazók azt tapasztalták, hogy a járművezető megengedhetetlen hangnemben kommunikált akár az utasokkal, akár a forgalom más résztvevőivel. Ezt mind a BKK, mind pedig a szolgáltató társaságok határozottan elítélik és szankcionálják."

- áll a BKK csütörtöki közleményében. Mint írják, a fővárosi közlekedésben dolgozó valamennyi munkatárs számára alapvető elvárás az utasokkal kapcsolatos udvarias magatartás, amely a járművezetők oktatásának is fontos eleme. Hozzáteszik: Ennek a járművezetők döntő többsége eleget tesz.

A közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy a BKK és a járművezetőket foglalkoztató szolgáltatók minden, a járművezetők munkavégzésével kapcsolatos bejelentést külön kivizsgálnak. A BKK ismételten felhívta a szolgáltatók figyelmét, hogy az utasokkal közvetlen kapcsolatban lévő munkatársak, így elsősorban a járművezetők, rendszeres oktatásának tematikájában fokozott figyelmet fordítsanak a szolgáltatói magatartás jelentőségére, az utasokkal való kommunikációra, valamint a konfliktushelyzetek kezelésére.

BKK: tegyenek bejelentést az utasok, ha nemkívánatos magatartást tapasztalnak

A közlekedési központ egyúttal arra kéri az utasokat, hogy amennyiben nemkívánatos magatartást tapasztalnak a munkatársak részéről, arról tegyenek bejelentést a BKK ügyfélszolgálatán a konkrét pályaszám/rendszám, valamint időpont megjelölésével.

Vélhetően ez utóbbi már a szakszervezetnek is sok volt.

BKSZSZ: a BKK a járművezetők ellen uszít

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége határozottan visszautasítja és elítéli a BKK  a járművezetőink ellen uszító felbujtó magatartását, miközben a BKK saját maga nem tesz eleget a nyugodt munkakörülmények biztosítására! - áll a szakszervezet pénteki közleményében.

"Járművezetőink sokszor erőn felül teljesítve minden tőlük telhetőt megtesznek a közösségi közlekedési szolgáltatás folyamatos, a lehetőségekhez képest legmagasabb színvonalú biztosítása érdekében!"

A szakszervezet emellett felhívta a BKK illetékeseinek figyelmét, hogy "koldusoktól ne várjanak királyi díszebédet" és ne uszító magatartást tanúsítsanak, hanem a közösségi közlekedésben dolgozó munkavállalók jogos igényeit az érdekképviseleteken keresztül hallják meg és tegyenek azok megvalósításának érdekében.

Mint írják:

"Körülmények jobb kialakítása eredményez magasabb színvonalú szolgáltatást!"