Szenzációs játék a második félidőben, Izland legyőzésével csoportelső a magyar kéziválogatott az Eb-n

kézilabda
Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

Magyar szempontból álomszerűen indult a meccs, öt perc után 3-0-ra vezettünk, Mikler 3/3-as védési mutatóval állt, ezek között egy büntető is volt. Utána kezdődött a rémálom, majdnem tíz perces magyar gólcsenddel, a 25. percben már nagy volt a baj, 11-6-ra vezettek az izlandiak, és benne volt, hogy még tovább nyílik az olló.

Az első játékrész végére, köztük Bóka utolsó másodperces góljának köszönhetően visszajöttünk három gólra, 12-9-es izlandi vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben lassan indultunk be, a 41. percben viszont Mikler büntetőhárítása és Bánhidi gólja után egyenlítettünk, 15-15 volt az állás. 17-17-nél Mikler megint védett és Szita góljával fordítottunk, 3-2 után másodszor vezettünk a meccsen.

Az utolsó tíz percben szinte tökéletes kézilabdát mutatott be a magyar válogatott, az 51. percben három volt az előny, az 52. percre Mikler 41 százalékon védett (a vége 44 százalék lett), miközben támadásban is jöttek a gólok, Bánhidi konkrétan világklasszis teljesítményt nyújtott a nyolc találatával, még egy átemelős lövés is bejött, sőt Székely is védett egy büntetőt.

A második félidőt 15-6-ra nyertük, a vége 24-18, két győzelemmel és egy döntetlennel első helyen abszolváltuk a csoportkört, két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe, míg az olimpiai- és világbajnok Dánia kiesett.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."