Gyöngyösi Márton: A Fidesz megbukott Európában

Gyöngyösi Márton

A Jobbik európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán reagált arra, hogy az Európai Parlament megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalást.

Gyöngyösi Márton szerint csütörtökön Orbán Viktor rendszere megbukott az Európai Parlament előtt, arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak a Parlament kétharmada, de még saját pártcsaládjuk, az Európai Néppárt is ellenük fordult.

„A kormánypropagandával ellentétben mindez nem a migrációs, vagy a családpolitika miatt történt. Számos európai országban van kormányon konzervatív párt, és senki sem támadja őket emiatt. A Fidesz-kormány ellen azért lépnek föl Európában, mert a német, francia, vagy éppen osztrák politikusok érthető módon nem szeretnének amiatt magyarázkodni saját polgáraik előtt, hogy az adójuk miért Mészáros Lőrinc zsebében landolt”

- fogalmazott a Jobbik képviselője.

„Európa most elmondta a véleményét Orbán tolvajpolitikájáról”

- tette hozzá. Ugyanakkor megjegyezte, a rossz hír az, hogy

„bár a csekken a Fidesz neve áll, a pénzt a magyarok tárcájából veszik ki”.

Arra figyelmeztetett, hogy a magyar gazdaságot már most is az uniós források tartják életben, ha pedig a kormány korrupciója miatt ezeket megvonják - „mert tolvajokat pénzelni senki sem szeret” -, annak az ország látja majd kárát.

„Ha ugyanis Orbán strómanjai nem lophatnak az uniós pénzekből, elveszik majd a kisembertől. Jobbikos európai parlamenti képviselőként én azért dolgozom, hogy az Európai Unió ne a magyar embereket, hanem a Fidesz-kormány tolvaj cimboráit büntesse meg”

- írta Gyöngyösi Márton a Facebook-oldalán.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."