18 évet kapott az a nő, aki megfojtotta csecsemőit

18 évet kapott az a nő, aki megfojtotta csecsemőit

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A Törvényszék közleménye szerint a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, így a bíróság az új büntetőeljárási törvény értelmében előkészítő ülésen hozott ítéletet.

A nőt több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt ítélték el. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

A vád szerint a nő 2016 szeptemberében várandós lett a barátjától, akinek később azt mondta, hogy spontán elvetélt. A vádlott 2017 májusában barátja üresen maradt házában megszülte életképes leánygyermekét, majd megfojtotta és a holttestet a ház előtti szeméttárolóba dobta.

A vádlott 2018 nyarán ismét várandós lett az akkori barátjától, de ezt előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. 2019 márciusában barátja nevelőapjának ingatlanán, egy melléképületben ismét életképes leánygyermeket szült, akit szintén megfojtott, majd a holttestet a melléképületben hagyta.


Videó: Police.hu.