Ausztriában is megjelent a koronavírus

Ausztriában is megjelent a koronavírus

Olaszországban a legsúlyosabb a koronavírus okozta helyzet Európában, de már Horvátországban is megjelent a kór, miközben beszámolhattunk az első magyar fertőzöttről is.

Ausztriában két beteget regisztráltak Tirolban, mindketten 24 évesek és Inssbruckban élnek, a közelmúltban Lombardiában voltak, ahol erős a vírus jelenléte. Rajtuk kívül egy feltételezett fertőzött van Linzben, a férfi Velencében járt előtte.

(Wiener Zeitung)

Az MTI közben arról tájékoztat, a hatóságok következő lépésként felveszik a kapcsolatot a betegek hozzátartozóival, és tájékoztatják őket a további teendőkről.

Nincs ok a pánikra

– hangsúlyozta Günther Platter tiroli kormányzó.

Platter közölte: az innsbrucki klinikán szakrendelőt állítanak fel a koronavírus-gyanús esetek számára. A tartományi honlapon folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az aktuális információkról, és egy forródrótot is létrehoztak a betegséggel kapcsolatos kérdések tisztázására.

Ausztriában 59 kórház rendelkezik a koronavírusos esetek ellátásához szükséges felszereltséggel az osztrák egészségügyi minisztérium kedden közzétett listája szerint. Ezek közül 15 Felső-Ausztriában, 14 Alsó-Ausztriában, 8 Tirolban, 6 Salzburgban, 5-5 Karintiában és Vorarlbergben, 4 Stájerországban, egy pedig Burgenlandban található. Bécsben külön kórház foglalkozik a koronavírus-gyanús betegekkel.