A jövő héten dönthetnek a Foci-Eb elhalasztásáról

A jövő héten dönthetnek a Foci-Eb elhalasztásáról

Sajtóhírek szerint jövő héten kedden, videokonferencia keretein belül tárgyal az UEFA az 55 tagállam képviselőivel, a nyáron esedékes labdarúgó-Európa-bajnokság elhalasztásáról. 

ANSA olasz hírügynökség szerint Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese videokonferencián értekezett a halasztási igényről az öt európai topliga képviselőjével. akik arra kérték az illetékeseket, hogy a kontinensviadalt halasszák el egy évvel. 

Az UEFA éppen ezért jövő héten videokonferenciát szervez az összes tagállammal arról, hogy megvitassák a torna sorsát, illetve azért, hogy közös döntést hozzanak a nemzeti bajnokságokra és a nemzetközi kupasorozatokra vonatkozó protokollról.

A francia L'Équipe azonban már azt írja, hogy az egyeztetés csupán formális lehet, az UEFA bizottságain belül ugyanis már elhatározták, hogy inkább elhalasztják az egész tornát: 2020 helyett így 2021-ben rendezhetik meg a kontinensviadalt. Ez lenne a torna történelmében az első olyan alkalom, amikor eltérnek a hagyományos, négyévenkénti megrendezéstől.

A L'Équipe forrásai szerint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga sorsa is eldőlt: a szóban forgó sorozatokat felfüggesztik a jövő héten. Azokat pedig, szintén annak feltételével, hogy késő tavaszra, nyár elejére javul az egészségügyi helyzet, épp az eredetileg az Eb-re szánt időszakban lehetne befejezni.

Cristiano Ronaldo és a Real Madrid is karanténba került

Miután a Juventus hátvédje, Daniele Rugani koronavírus-tesztje pozitív lett, az olasz klub játékosai karantén alá kerültek, mivel az utóbbi napokban a játékos részt vett a csapat edzésein. A torinói csapat sztárjátékosa, Cristiano Ronaldo éppen Portugáliában tartózkodott, azonban mivel nála is fennáll a fertőzés gyanúja, ezért ő is otthoni karanténba került szülővárosában, Madeirában.