Megjelent a parlamentben a koronavírusos rektorral koszorúzó fideszes képviselő

Megjelent a parlamentben a koronavírusos rektorral koszorúzó fideszes képviselő

Mert "tartozik annyi felelősséggel a társadalomnak".

Mert "tartozik annyi felelősséggel a társadalomnak".

Megjelent a parlament mai ülésén B. Nagy László, a Fidesz szegedi képviselője, aki március 15-én még együtt koszorúzott Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) koronavírussal fertőzött rektorával.

Erre a Facebookon Mihálik Edvin, a Momentum szegedi politikusa hívta fel a figyelmet. Nem csak ő, hanem az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is kiszúrta B. Nagy László jelenlétét, amit szintén egy posztban adott hírül közösségi oldalán - írja a Magyar Hang.

A lap emlékeztet arra is, hogy B. Nagy a Szegedma.hu helyi fideszes propagandportálnak tegnap még azt mondta, családjával jó ideje önkéntes karanténban vannak, eddig senki nem produkált semmilyen tünetet, jól vannak.

Úgy tűnik, nem tartott sokáig az önkéntes karantén.

A független lapnak sikerült elérnie a képviselőt, aki azt mondta:

"A parlamentben kötelező megjelenni, nem tehetem meg, hogy ezekben az időkben kivonjam magam a korlátozott parlamenti működésből. Nem hatósági karanténban vagyok, hanem magamat elzártam mindenkitől, hogy véletlen se történjen semmi. Úgy gondolom, mi tartozunk annyi felelősséggel a társadalomnak, hogy nem vonjuk ki magunkat, főleg ilyen fontos döntések előtt – utalt a parlamentben most zajló koronavírus-törvény vitájára.

Mint ismert, Rovó László, a szegedi tudományegyetem rektora a közelmúltban tett külföldi útjáról nem vonult karanténba, noha ez kötelező lett volna. Ehelyett visszatért dolgozni a Rektori Hivatalba, valamint a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinikára, ahol műtéteket is végzett. Nála akkor csinálták meg a vírustesztet, amikor már a betegség tüneteit produkálta. Tesztje pozitív lett, ezek után a Rektori Hivatal munkatársait karanténba küldték és elkezdték tesztelni mindazokat – egyetemi vezetőket, orvosokat és betegeket –, akikkel Rovó kapcsolatba léphetett. 

120 embert vizsgálnak a koronavírusos szegedi orvos miatt

Ahogy arról beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem rektora, az orvosként is dolgozó Rovó László tiroli síelésen járt, onnan hazatérve munkába állt, de később kiderült, hogy koronavírusos. Rovó azt állítja, hogy nem járt el felelőtlenül. Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos közölte, hogy a hír igaz, a kontaktkutatás során eddig 120 embert vizsgáltak, akik kapcsolatba kerülhettek a rektorral.

A Magyar Hang értesülései szerint vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál – mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.

Az orvos egyébként vasárnap közleményben ismerte el, hogy beteg, erről itt írtunk bővebben.

A országgyűlési képviselő és korábbi miniszter is együtt koszorúzott a megfertőződött szegedi rektorral

A Fidesz parlamenti képviselője és Trócsányi László is együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral - írja a 24.hu. Mint ismert, szombaton derült ki, hogy Rovó Lászlónak, a Szegedi Tudományegyetem rektorának pozitív lett a tesztje. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a Szegedi Tudományegyetem egyik orvosa múlt héten, az ausztriai síelésből hazatérve nem vonult karanténba, hanem bement dolgozni.