Z. Kárpát: Az uniós pénzből pótolják a kieső munkabéreket!

Z. Kárpát: Az uniós pénzből pótolják a kieső munkabéreket!

Az Európai Unió által biztosított ezermilliárdok észszerű felosztására tett javaslatot Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság március közepi döntésére tegnap az Európai Parlament is áldását adta, így a fel nem használt forrásokból, valamint a közös kassza javára vissza nem fizetett büntetésekből összesen 37 milliárd eurót (13 ezer milliárd forintot) osztanak szét a járvánnyal küzdő tagországok között.

Ebből Magyarországnak a hírek szerint 5,6 milliárd euró (2 ezer milliárd forint) jut.

Most ne állítsuk meg: Brüsszel 2 ezer milliárdot juttat Magyarországnak a járvány elleni harchoz

Az Európai Parlament (EP) története során először videokonferencia keretében tartott plenáris ülésén a képviselők távszavazás útján jóváhagyták a koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatást - közölte az uniós parlament csütörtökön.

A forrásból kell, hogy jusson az egészségügyi rendszerekre, és az megnyitható a kis- és középvállalkozások támogatására is – írja közleményében Z. Kárpát.

Elvárjuk, hogy az összeg egy része a Jobbik koncepcióján, a Magyar Munkahelyvédelmi Alapon keresztül jusson el az érintett vállalkozói szektorhoz, hogy a kiesett munkabérek „pótlása” által biztosítson levegőt a legnehezebb helyzetben lévő ágazatok számára!

– húzza alá a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus elvárja, hogy azok a dolgozók, akik a válság miatt ideiglenesen nem tudják betölteni a munkakörüket, vagy éppen a korlátozó intézkedések miatt nem tudnak bevételre szert tenni,

a fizetésüknek legalább a 80 százalékát megkaphassák,

ezt pedig a kormánynak szavatolnia kellene, mint ahogy számos európai országban ezt megteszik! (Z. Kárpát a közleménye szerint ide érti a bevételeik teljes egészét elveszítő turisztikai, vendéglátó vagy éppen személyszállító cégeket, valamint lényegében a katás vállalkozók széles körét is.) Az ellenzéki honatya nem tartja elfogadhatónak, hogy a válság kezelése során ők egész egyszerűen kimaradjanak a kedvezményezettek közül!