15 mobiltelefont lopott el egy éjszaka alatt egy román állampolgár

15 mobiltelefont lopott el egy éjszaka alatt egy román állampolgár

Egy 29 esztendős román állampolgárságú férfi egy éjszaka alatt 15 darab mobiltelefont lopott el egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen - írja a Police.hu. 

A román férfi tavaly áprilisban mindössze másfél óra alatt magyar, illetve külföldi vendégeket zsebelt ki egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen.

Az elkövető észrevétlenül mobiltelefonokat, irattárcákat és pénztárcákat vett ki a vendégek zsebéből, valamint táskáiból, majd távozott.

Kis idő elteltével egy nő észrevette, hogy eltűnt a telefonja. A sértett a készüléket egy nyomkövető alkalmazáson keresztül követte, eközben értesítette a rendőröket, akik a kapott információk alapján, a Rákóczi úton igazoltattak egy 29 éves román állampolgárt. A rendőrök férfi nadrág-, illetve kabátzsebében 15 mobiltelefont, több mint 250 ezer forintot és valutát találtak.

A román férfit előállították és bevitték a rendőrkapitányságra, ahol később további hét sértett is megjelent. A rendőrök a sértetteknek visszaadták az értékeiket, és lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezett.

A nyomozás során a rendőrök további sértetteket kutattak fel, amely alapján megállapították, hogy a román férfi 2019. április 14-én az erzsébetvárosi szórakozóhelyen összesen 14 vendégtől lopott, több mint félmillió forint értékben. Januárban elfogatóparancsot adtak ki a román férfival szemben. 

A Készenléti Rendőrség járőrei szombat délelőtt Budapest VII. kerületében, a Garay téren igazoltatták a román állampolgárt, és megállapították, hogy ellene elfogatóparancs van érvényben, ezért elfogták. 

A férfi ellen 14 rendbeli lopás miatt folyik eljárás.