Kecskeméten kijárási tilalmat vezethetnek be a 65 év felettieknek

Kecskeméten kijárási tilalmat vezethetnek be a 65 év felettieknek

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere írja Facebookon, hogy

 

Tegnapi napon a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött és elment vásárolgatni. Visszaérkezésekor azonnal elkülönítették a többi időstől, karanténba helyezték.

A városvezető tegnap írt egy levelet a nyugdíjasházakban lakó időseknek, amiben felelősségteljes együttműködésre kérte őket.

"Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. Ez az eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat. Ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat. Van egy kitűnően működő Gondoskodó Szolgálatunk, el tudjuk látni az időseket, nem maradnak magukra. Higgyék el, nagyon sajnálom, de ha szép szóval nem megy, és ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen leszek meghozni ezt a döntést."

Koronavírus - Közlemény Tegnapi napon a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött és elment vásárolgatni....

Közzétette: Szemereyné Pataki Klaudia – 2020. április 11., szombat