Zárt kapuk előtt zárulhat a Bajnokok Ligája

Zárt kapuk előtt zárulhat a Bajnokok Ligája

Az nso.hu szúrta ki, hogy a Cadena SER rádióadó információi szerint az Európai Klubok Szövetsége (ECA) megegyezett az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett futballidény augusztusban történő befejezéséről – már amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

Ez azt jelenti, hogy a nemzeti bajnokságok hamarabb véget érnek majd, mint az európai kupasorozatok, a találkozókra pedig a szurkolók és a játékosok egészségét szem előtt tartva zárt kapuk mögött kerülhet sor. Egyébként az sincs kizárva, hogy hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végjátékában semleges helyszínen rendezendő egymeccses párharcok dönthetnek a továbbjutók kilétéről.

Ha az idényt sikerül augusztus elején befejezni, akkor a következő szezon szeptemberben kezdődhet – tette hozzá a Cadena SER.

Olvassa el Szabados Gábor sportközgazdásszal készült interjúnkat is:

Szabados Gábor: "Annyiból egy picit jobb a helyzetünk, hogy a futball itthon nem piaci alapú"

Nem várható jelentős változás a hazai és a nemzetközi sportban a koronavírus-járvány után. Az Alfahírnek interjút adó Szabados Gábor sportközgazdász szerint itthon továbbra is az állami pénzek dominálnak majd, még akkor is, ha jobb lenne végre piaci alapokra helyezni a finanszírozást.