Ötmilliót loptak a 13, 14 és 15 éves lányok, majd őrült vásárlásba kezdtek

Ötmilliót loptak a 13, 14 és 15 éves lányok, majd őrült vásárlásba kezdtek

Egy figyelmes biztonsági őr buktatta le azokat a lányokat, akik több millió forintot loptak el egy férfitől, majd másnap elképesztő pénzszórásba kezdtek.

Az eset még tavaly májusban történt, de a rendőrség csak most fejezte be az ügy vizsgálatát, és tette közzé a részleteket. A közlemény szerint egy debreceni bevásárlóközpont biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre 2019. május 29-én 11 óra körül arról, hogy

három fiatal lány több százezer forint értékben vásárolt náluk, többek között kozmetikai termékeket, ruhaneműket, valamint három nagy értékű mobiltelefont is.

A debreceni körzeti megbízottak még az áruház parkolójában igazoltatták a lányokat, valamint kérdőre vonták őket, hogy honnan van ennyi pénzük. A fiataloknál három bőrönd is volt, amelyek színültig voltak pakolva az áruházban vásárolt tárgyakkal.

Az egyenruhások kérdéseire a 13, 14, valamint 15 éves lányok elmondták, hogy Berettyóújfaluban egy ismerősüknél voltak az előző este és tőle hozták el a közel 5 millió forintot.

A nyomozás adatai szerint a lányok, miután meglopták a 47 éves sértettet, Debrecenbe mentek busszal, kivettek egy szállodai szobát, majd másnap a lopott pénz elköltésébe kezdtek. A körzeti megbízottak a fiatalokat előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd átadták őket a berettyóújfalui nyomozóknak, akik lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Az ügy most kerül az ügyészség elé.