Matolcsy György: Parragh László fake news-gyártó

Matolcsy György: Parragh László fake news-gyártó

Kemény szavak.

A jegybank elnöke szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is belépett a fake news-gyártók körébe, amikor azt állította, az MNB hitelprogramjai nem finanszírozzák a mikro- kis- és középvállalkozásokat - írja 24.hu.

Aligha tévedhetett volna nagyobbat – közölte a jegybankelnök, aki szerint az MNB egy korábban már bevált recepthez nyúlt vissza, hiszen 2013 és 2017 között is így erősítették a kis- és középvállalkozásokat. Ebben az időszakban mintegy 40 ezer vállalkozás jutott 2800 milliárd forint kedvező finanszírozáshoz, a program a hazai GDP-t 3,5 százalékkal emelte meg. A tavaly indult NHP fix konstrukcióban pedig a kibocsátott hitelek fele mikrovállalkozások beruházásait segítette elő, a medián ügyletméret 7 millió forint alatt volt.

Matolcsy György szerint a monetáris tanács múlt héten úgy alakította át monetáris politika eszköztárát, hogy gyorsan, rugalmasan, hatékonyan képesek reagálni a jelenlegi helyzet kihívásaira.

Emellett háromezermilliárd forint új forrást adunk a gazdaságnak, ami a magyar GDP több mint hat százaléka.

Matolcsy György azt mondta, bíznak a magyar gazdaság és az összefogás erejében, a gazdaság szereplői is bízhatnak az eddig meghozott és a jövőbeni intézkedések sikerében.