Jobbik: Szembesítjük a Fidesz-KDNP képviselőit a végrehajtások kárvallottainak történeteivel

Jobbik: Szembesítjük a Fidesz-KDNP képviselőit a végrehajtások kárvallottainak történeteivel

A Jobbik újfent hadat üzen a végrehajtói visszaéléseknek, a témát pedig a kárvallottak részvételével kívánja bevinni a parlamentbe - jelentette be Z. Kárpát Dániel csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

"Láthatjuk azt, hogy miközben teljes társadalmi csoportokról mond le a Fidesz-KDNP, egymillió új munkahely ígéretével boldogította Magyarországot, most reális veszélynek tűnik, hogy egymillió elveszített munkahely országa legyünk"

Úgy vélte, hogy egy nagyon kínos számháború alakult ki a munkahelyek körül. Emlékeztetett: így Gulyás Gergely 50 ezer elveszített munkahelyről beszélt, addig más szakmai becslések viszont már a 300 ezres számig terjednek.

"Nem túlzás többszázezres számot vizionálni a következő hetekben hónapokban, és én nagyon nem szeretném, hogy ez egymillió legyen"

- mondta a politikus, aki hozzátette: a Jobbik által kidolgozott munkahelyvédelmi alap konstrukciója szerint minden magyar állampolgár korábbi bérének 80 százaléka Magyarország által kipótlásra kerülhet.

"Azt szeretnénk, hogy ez a 80 százalékos kipótlás megvalósuljon, szemben a kormány tötymörgésével, amely különböző homályos, ki nem bontott feltételekkel tarkított modellt vezetett elő"

Z. Kárpát Dániel különösen fájónak nevezte azt, hogy egy társadalmi, szociális kataklizma helyzet közepette engedi és helybenhagyja a végrehajtói túlkapásokat, engedi, hogy 33, illetve 50 százalékos végrehajtói letiltások terheljék a legkisebb nyugdíjakat és legkisebb fizetéseket is.

Hozzátette: az a céljuk, hogy a javaslatuk mellett a kárvallottak konkrét élettörténeteit is meg fogják osztani a Fidesz-KDNP képviselőivel, hogy "ha már nem állnak szóba ezekkel az emberekkel, legalább hallomásból értesüljenek az ő valódi problémáikról".

A képviselő ezzel kapcsolatban a következő hetekben a z pont karpat pont daniel kukac jobbik pont hu email címen várja a végrehajtással kapcsolatos konkrét eseteket.

Z. Kárpát Dániel részletesen ismertette a párt javaslatcsomagját is.

Ennek "első lába az, hogy azonnal kiterjesztjük a hiteltörlesztési moratóriumot azokra is, akik a kisnyugdíjukból vagy alacsony fizetésükből még idézőjelben adakozni kényszerülnek a végrehajtói szakmának is" - mondta a politikus.

Hosszútávú megoldásként azt szeretné, hogy a minimális megélhetéshez szükséges jövedelmet, nyugdíjat ne lehessen végrehajtói tiltásokkal illetni.

Harmadik lépésként pedig azt javasolja, hogy az alapműveletek esetében legyen ingyenes a bankolás Magyarországon azok számára, akik rákényszerülnek arra, hogy használják a bankrendszer műveleteit, viszont nincs lehetőségük arra, hogy ennek indokolatlan költségeit megspórolják.

Emlékeztetett: például Nagy-Britanniában már elérhető a teljesen ingyenes bankszámla, hiszen mint mondta: a pénzintézet is örül annak, ha az ügyfél pénzét forgathatja.