Százezer forintot ért rémisztőnek nevezni a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat

Százezer forintot ért rémisztőnek nevezni a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat

Január 23-án Niedermüller Péter (DK) VII. kerületi polgármester az ATV-ben arról beszélt, „hogy ha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés."

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy százezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács a Magyar ATV szolgáltatójára, mert Niedermüller Péter a fenti mondataival kirekesztő kijelentést tett. Ezenfelül a testület megállapította, hogy a kirekesztő kifejezéseket a műsorvezető a médiaszolgáltató képviselőjeként nem utasította el, azokat "ellenvéleményével nem ellenpontozta".

Az ATV jogorvoslattal él a döntéssel szemben. 

Emlékezetes, komoly belpolitikai vihart kavart a politikus kijelentése, ami után még Bayer Zsolt kormánypárti uszító publicista is a gyűlölet ellen szólalt fel egy olyan kormánypárti rendezvényen, ahol ellenzéki újságírót is inzultáltak.