Ön változtatott élelmiszer-vásárlási szokásain? A Nébih most erre kíváncsi

Ön változtatott élelmiszer-vásárlási szokásain? A Nébih most erre kíváncsi

Online kérdőívvel vizsgálja a koronavírus-járvány során megváltozott élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.

Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a munkába, ha kitöltik a Nébih oldalán elérhető felmérést. A Nébih, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Kereskedelem Intézete, valamint a TÉT Platform által közösen összeállított kérdőív anonim, és kitöltése mintegy 10-15 percet vesz igénybe.

A szervezők a tartós otthonlétbe kényszerült lakosok mellett azok tapasztalatait is várják, akiknek életmódját kevésbé vagy másféleképpen érintette a veszélyhelyzet. A kutatás eredményeit a szakemberek megosztják a nyilvánossággal, így a résztvevők lemérhetik, hogy a szokásaik hogyan viszonyulnak az országos átlaghoz.

A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek az élelmiszerláncban dolgozó szakemberek, a hatósági munkatársak és a kutatók számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez – áll a Nébih közleményében.

(MTI)