Június 13-án indulhat újra az olasz foci, de nem biztos, hogy sikerül befejezni a szezont

Június 13-án indulhat újra az olasz foci, de nem biztos, hogy sikerül befejezni a szezont

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke, Giovanni Malago szerint szinte biztos, hogy júniusban folytatják a labdarúgó-bajnokságot, ugyanakkor a befejezéssel kapcsolatban kétségei vannak.

"Azt mondom, hogy kilencvenkilenc százalék esélye van annak, hogy június 13-án újra indulhat a Serie A. Viszont ahhoz a kérdéshez, sikerül-e befejezni az idényt, a válaszra most varázsgömbre lenne szükség"

- nyilatkozta Malago.

A Serie A-ban érdekelt klubok szerdán szavaztak arról, hogy ha a kormány jóváhagyja, akkor június 13-án folytatódna a bajnokság, amely március 9-e óta szünetel a világjárvány miatt.

A kormány döntésében nagy szerepe lehet annak, hogy miképpen áll majd hozzá ahhoz a feltételezhető problémához, ha egy játékosnál pozitív eredményt hoz a koronavírus-teszt. Az egészségügyi minisztérium jelenlegi álláspontja továbbra is az, hogy ilyen esetben a teljes csapatnak két hétre házi karanténba kellene vonulnia - természetesen így újra lennének halasztott összecsapások, ami már nem férne bele a menetrendbe -, míg a klubok szerint elegendő lenne a fertőzött futballistát izolálni.

A Serie A-ban érdekelt egyesületek nem mindegyike támogatja az újrakezdést: Gianpaolo Pozzo, az Udinese tulajdonosa például kijelentette, egyáltalán gondolkodni is felesleges addig a folytatáson, ameddig az ország nincs túl a járványon.

A Serie A-ból még 12 forduló van hátra, a tabellát a címvédő Juventus egypontos előnnyel vezeti a Lazio előtt.

(MTI)