Kásler nem teszi ki az ablakba, amit az orvosi kamarától kapott!

Kásler nem teszi ki az ablakba, amit az orvosi kamarától kapott!

Az orvostársadalom nevében visszautasítja a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklós Emmi-miniszter kijelentését. Mint arról beszámoltunk, a meglehetősen ingó székű tárcavezető a botrányos ágykiürítés kapcsán megpróbálja lerázni magáról a felelősséget, és azt közvetlenül az orvosokra hárítani, mondván:

Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta. Aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével.

Kásler Miklós: nem én, hanem az orvosok a hibásak, ha súlyos betegeket küldtek haza

Hiába szólt miniszteri rendelet arról, hogy a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani a koronavírus-járvány miatt, Kásler Miklós szerint ez nem jelenti azt, hogy ő tehet arról, ha súlyos betegeket is hazaküldtek. Miután több olyan eset is bejárta a sajtót, melyek szerint a kórházból való hazaküldés után hunyt el egy-egy beteg, értelemszerűen felépült az a kritika, hogy a mindvégig túlzónak tűnő miniszteri rendelet következményeiről van szó.

A kamara honlapján a szervezet elnöksége azt írja, elvárják,

hogy a döntéshozók, miniszterek, akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást, mindenkor hitelesen vállalják fel döntéseik következményeit.

Az orvosi szervezet hozzáteszi,

Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítják.