Kocsis Máté alternatív univerzumában bocsánatot kellene kérni a kormánytól

Kocsis Máté alternatív univerzumában bocsánatot kellene kérni a kormánytól

Szégyelljék magukat, akik diktatúrát kiáltottak, és kérjenek bocsánatot! - reagált az ellenzéki pártok nyilatkozataira Kocsis Máté fideszes frakcióvezető kedden azzal kapcsolatban, hogy a kormány ma nyújtja be az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend, tehát a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló törvényjavaslatot.

Bár ennek semmi köze nincs az Orbán Viktor túlhatalmát szolgáltató felhatalmazási törvényhez –hiszen az csak a rendkívüli jogrend adta lehetőségeket fejlesztette aránytalan módon tovább-, a Fidesz szerint szégyellniük kell magukat az ellenzéki pártok vezetőinek, hiszen diktatúrát kiáltottak, és -szerinte- olyan nincs is.

Részletkérdés, hogy a hibrid rezsimben olyanokat vitettek el hajnalban rendőrökkel, akik rémhírterjesztés helyett inkább csak kormánykritikát fogalmaztak meg a Facebookon, vagy éppen elismert kórházigazgatókat rúgtak ki egyik napról a másikra, de egyébként valóban semmi különös nem történt.

Kocsis természetesen ismét a saját pártját nevezte Magyarországnak, saját szavazóit pedig a magyar embereknek, így a bocsánatkérést ezeknek a köröknek követeli.

A frakcióvezető szerint a járványügyben meghozott intézkedéseket nem támogatta az ellenzék (úgy, az egész), miközben ez tényszerűen nem igaz, valójában szinte nem is volt olyan rendelet, amit elutasított volna a folyamatos szigorításokat követelő rivális tábor. Sőt: mind az iskolák bezárását, mind az általános maszkviselést a többi párt kényszerítette ki az impotens, csupán teljesen értelmetlen -pontosabban a kellemetlen újságírói kérdések megszűnése miatt nagyon is hasznos- online sajtótájékoztatókig jutó kormánytól.