Pünkösdhétfőn szabadul Kaiser Ede, akit tévesen vádoltak meg a móri mészárlással

Pünkösdhétfőn szabadul Kaiser Ede, akit tévesen vádoltak meg a móri mészárlással

Hétfőn délelőtt szabadul a Kozma utcai gyűjtőből az idén 45 éves Kaiser Ede, akit először jogerősen életfogytiglani fegyházra ítéltek a móri mészárlásért, majd felmentettek, ám sorozatos fegyveres rablásért 18 év fegyházat kapott. Miután kizárták a feltételes szabadlábra helyezésből, az utolsó napig kitölti a büntetését - írta a Magyar Nemzet. 

A lap felidézi, a móri Erste bankfiókban 2002. május 9-én nyolc embert végeztek ki pisztolyból és sorozatlövő fegyverből leadott lövésekkel, Kaiser Edét és Hajdú Lászlót 2002. július elején fogták el, miután volt bűntársuk Kiglics Attila vallomást tett ellenük. 

De aztán kiderült, hogy a rendőrség rossz nyomon járt, és a Fővárosi Bíróság 2009. november 6-án Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűncselekmények miatt azonban 18 év börtönbüntetésre ítélték. Hétfőn szabadulva első útja várhatóan a szüleihez vezet.

Kaiser Ede tavaly a börtönben legalábbis ezt nyilatkozta a Borsnak:

„A barátaim építőipari vállalkozásában fogok dolgozni, de az első utam a szüleimhez vezet majd. A lakhatásom is megoldott, bár a régi lakásomba nem szívesen mennék vissza. Onnan vittek el a rendőrök”

(…) „Tagja voltam korábban egy színházi csoportnak, akikkel jártunk diákokhoz. Drogprevenciós interaktív beszélgetéseket folytattunk. A jövőben is szeretnék a fiataloknak segíteni nyilvánosan a saját példámból okulva. Úgy érzem, ezt meg is kell tennem”

„Gondolkodtam a névváltoztatáson, sőt ajánlották is, de előbb-utóbb úgyis kiderülne, hogy ki vagyok. Átok és egyben áldás is nekem ez az ügy. Átok, hogy a móri bűncselekménnyel azonosítottak, de áldás, hogy sikerült tisztázni az igazságot.”