Kivizsgálják annak a 33 éves nőnek az esetét, akinek halálát Kásler szórakoztatónak nevezte

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére azt közölte, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, annak az agyhártyagyulladásban elhunyt 33 éves nőnek az ügyében, akit

halála előtt több kórház sem volt hajlandó fogadni.

Az asszonynak krónikus betegsége nem volt, egy nap azonban fejfájás kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos koronavírus-tesztet rendelt el, de a mentő 48 óra elteltével sem érkezett meg. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, már sugárban hányt.

Végül megérkezett a mentő, Székesfehérvárra vitték, ám ott nem fogadták, így a nő végül a tatabányai kórház sürgősségi koronavírus-osztályára került. A koronavírus-tesztje negatív lett, még aznap este hazaküldték. Nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több fővárosi kórház sem fogadta – Balassagyarmatra vitte. Itt nem sokkal később meghalt.

A fejleményeket az ATV Híradó Facebook-oldala tette közzé.

Az esetről a parlamentben a szocialisták kérdezték Kásler Miklós Emmi-minisztert még május 4-én, válaszában a miniszter arról beszélt, az MSZP képviselője

igaz történetekkel szórakoztatta a parlamentet.

Szórakoztatónak tartja az egészségügy hibájából elhunyt édesanya történetét Kásler Miklós

Megjelent az emberi erőforrások minisztere az azonnali kérdések órájában, ahol ketten is kérdezhették, mielőtt kivonult a teremből. Lukács László Györgynek elmondta, hogy minden tizedik egészségügyi dolgozó fertőzött, egy, az egészségügy leállása miatt elhunyt kétgyermekes édesanya történetét pedig szórakoztatónak tartotta. Az egészségügyi újranyitásról kérdezte Lukács László György Kásler Miklóst.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, a vizsgálat eredményéről csak lezárulta után adnak információt. Hozzáteszik: az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.