Fake news a Michael Schumacher műtétjéről szóló hír?

Fake news a Michael Schumacher műtétjéről szóló hír?

A tegnapi napon bejárta a nemzetközi és a magyar sajtót is az a hír, hogy Michael Schumacher rövidesen újabb őssejtkezelésen fog részt venni. 

A hírt az olasz Contro Copertina osztotta meg elsőként és járta be a világsajtót. A szóban forgó hírnél még egy, a francia szívsebész professzor, Philippe Menasché-hez fűződő mondatot is idéztek, aki szerint azért van szükség a beavatkozásra, mert a korábbi hétszeres világbajnok idegrendszerét regenerálni kell. 

Az ügyben még Nicola Acciari olasz idegsebész is megszólalt, aki azt állította, hogy Schumacher izomsorvadásban és csontritkulásban szenved. Az orvos az elmúlt években számos alkalommal nyilatkozott a korábbi versenyző állapotáról a tények ismerete nélkül, a sajtóban keringő hírek alapján, sokszor szenzációhajhász módon. Schumacher családja számos pert nyert az ehhez hasonló pletykák miatt. 

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Jelenleg genfi otthonában ápolják, állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval.