Bosszúból felgyújtotta szobatársa karját egy 16 éves fiú

Bosszúból felgyújtotta szobatársa karját egy 16 éves fiú

A Debreceni Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki különös kegyetlenséggel bántalmazta szobatársát - írja az ügyészség honlapja. 

A 16 éves vádlott és a vele egykorú sértett egy Hajdú-Bihar megyei lakásotthonban, közös szobában laktak. A két fiú között korábban nézeteltérés volt, amiért a vádlott haragudott a sértettre. 2019. szeptember 12-én 22:00 óra körül a vádlott odalépett az ágyán alvó sértetthez, a karjára hajlakkot fújt, majd meggyújtotta. A fiú arra ébredt fel, hogy nagy fájdalma van.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett karján másodfokú égési sérülés keletkezett, melynek gyógytartama nyolc napon túli, ténylegesen két-három hét.

Az ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. Arra tettek indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélje, és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá a hajlakkos flakont kobozza el.

Az ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.