Három hónap után visszatér a Premier League

.
Kép: Sky Sports

A német és a spanyol bajnokság után szerdán újabb európai topligában, a Premier League-ben indul útjára ismét a labda azok után, hogy márciusban a koronavírus-járvány leállította az egész sportéletet.

Normális körülmények között a címvédő Manchester Citynek már régen át kellett volna adnia a trónját a listavezető FC Liverpoolnak, ehelyett Pep Guardiola tanítványai még szerdán is arra fognak törekedni, hogy elhalasszák a rivális elkerülhetetlennek tűnő "koronázását".

Három hónappal azután, hogy a pandémia félbeszakította a bajnokságot, a második helyen álló City a kilencedik Arsenalt, a kiesés ellen küzdő Aston Villa pedig a hetedik Sheffield Unitedet fogadja - ez lesz az első kettő abból a 92 hátralévő mérkőzésből, amelyet a tervek szerint öt hét alatt bonyolítanak majd le a PL-ben. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a kezdés előtt pedig arra a több mint 40 ezer emberre emlékeznek majd, aki az Egyesült Királyságban áldozatul esett a járványnak.

A City-Arsenal összecsapás szomorú érdekessége, hogy mindkét gárda vezetőedzőjét közelről érintette a koronavírus: Guardiola édesanyja elhunyt a betegségben, Mikel Arteta pedig - aki korábban Guardiola segítője volt - elkapta a vírust márciusban, de felépült.

A City 25 pontos hátránnyal indul az újrakezdésnek, ami azt is jelenti, hogy ha kikap az Ágyúsoktól, a Liverpool vasárnap, a városi rivális Everton ellen bebiztosíthatja elsőségét, amely 1990 óta az első lesz a klub történetében. Az Arsenal a Bajnokok Ligája-indulásra hajt, amely nem tűnik elérhetetlennek a számára, miután az európai szövetség Manchester Cityt sújtó büntetése, nemzetközi porondról való kizárása nyomán az ötödik hely is BL-részvételt érhet.

A négy, szerdán pályára lépő csapat nem sokat pihenhet, mert a hétvégi, 30. fordulóban is érdekelt lesz.

Premier League:
    28. forduló:
    szerda:
    -------
Aston Villa-Sheffield United 19.00
Manchester City-Arsenal 21.15

    30. forduló:
    péntek:
    -------
Norwich City-Southampton 19.00
Tottenham Hotspur-Manchester United 21.15

    szombat:
    --------
Watford-Leicester City 13.30
Brighton-Arsenal 16.00
West Ham United-Wolverhampton Wanderers 18.30
Bournemouth-Crystal Palace 20.45
 
   vasárnap:
    ---------
Newcastle United-Sheffield United 15.00
Aston Villa-Chelsea 17.15
Everton-FC Liverpool 20.00  
  
    hétfő:
    ------
Manchester City-Burnley 21.00

(MTI nyomán)