Államtitkár: „Méltó és érdemes” Dzsudzsák Balázs a diplomata-útlevélre

Államtitkár: „Méltó és érdemes” Dzsudzsák Balázs a diplomata-útlevélre

Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre

– ezzel az egymondatos indoklással válaszolta meg Magyar Levente államtitkár, hogy miért rendelkezik diplomata-útlevéllel a válogatott játékos.

A kérdést azt követően tette fel a DK-s Vadai Ágnes a külügynek, hogy kiderült, Dzsudzsák Balázst a magyar állam mint diplomatát hozatta haza a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Arab Emírségekből.

Hazaérkezését követően Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg róla egy fotó, ami egyben azt is leleplezte, hogy a játékos nem tartotta be a kéthetes házi karantént, ugyanis egy kávézó teraszán ült. Később Szijjártó Péter külügyminiszterrel együtt nézett meg egy zárt kapus mérkőzést, maszk nélkül, holott akkor még az egész ország a különböző tiltásokról és a védekezésről szólt.

Vadai egyébként leginkább azt kifogásolta, hogy a játékos részt vett a Deák téri brutális gyilkosság miatt tartott, szerinte rasszista megemlékezésen, igaz, sajtóbeszámolók szerint a válogatott játékos az indulatos szurkolókat nyugtatta.