Orbán Viktor: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat Szerbia kivételével

Orbán Viktor
Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után azt mondta: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát.

Az országon áthaladók - csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában - nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek

- tette hozzá.

Nekiestek a Fidesznek az Európai Néppárt parlamenti frakciójának szerdai ülésén

A Népszava értesülései szerint nekiesett az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciója a Fidesznek szerdai frakcióülésén. A lap állítása szerint: egy lengyel EP-képviselő felháborodott azon, hogy Novák Katalin, a magyar párt alelnöke gratulált Andrzej Duda lengyel államfőnek a vasárnapi elnökválasztás első fordulójában elért sikeréhez.