A Dunaújvárosi Önkormányzat sajtópert nyert a Magyar Nemzet ellen

A Dunaújvárosi Önkormányzat sajtópert nyert a Magyar Nemzet ellen

"A sas nem kapkod legyek után" - szögezte le Medgyesi Miklós, a Dunaújvárosi Önkormányzat szóvivője mai sajtótájékoztatóján. Nem az a pereskedő típus, de van egy határ, amit ha átlépnek, muszáj megfelelő lépéseket tenni - tette hozzá.

A szóvivő azt jelentette be, hogy az önkormányzat sajtópert nyert a Magyar Nemzet ellen másodfokon. Medgyesi elmondta, hogy a lap több ponton is valótlanságokat állított a Dunaújvárosi Önkormányzatról, ezeket ismertette:

  • A kormányközeli újság arról írt, hogy Pintér Tamás jobbikos polgármester idején az önkormányzat másfél milliárd forintos kormányzati támogatást kért, ezzel mosták össze azt a hitelfelvételt, amit még az előző városvezetés, Cserna Gáborral az élen akart lehívni. Medgyesi szerint jegyzőkönyvek és hivatalos iratok bizonyítják, hogy a hitelt 2019 februárjában kérték. A kormány viszont nem bólintott rá, a pénzt közben elköltötték beruházásokra, a hitel velük maradt, jelenleg körülbelül 20 millió forintot fizetnek havonta erre.
  • "Az önkormányzatnak 2 milliárd forintos megtakarítása volt az átadás-átvételnél." Valóban volt nagyjából 2,5 milliárd forint októberben a számlán, de ez nem megtakarítás volt, hanem a kiadásokra kellett.
  • "A köztisztviselők cafeteria-keretét emelték." Valójában a közalkalmazottakét emelték, ők vannak a leginkább siralmas anyagi helyzetben.
  • "Az önkormányzati képviselők szinte mindegyike több mint 700 ezer forintot keres havonta." Medgyesi szerint az új önkormányzat átláthatósági intézkedéseinek egyike volt, hogy nyilvánossá tették a képviselői kereseteket. Az új közgyűlés kevesebb pénzébe kerül a dunaújvárosiaknak, mint az előző. Medgyesi kijelentette, szó sem volt arról, hogy bárkinek a fizetése emelkedett volna október 13. után.

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető:

Sajtótájékoztató

Jogerősen sajtópert nyert Dunaújváros Önkormányzata a Magyar Nemzet ellen, miután az több ponton valótlanságokat állított egy januári cikkében. Medgyesi Miklós szóvivő sajtótájékoztatója:

Közzétette: Dunaújváros Önkormányzata – 2020. július 9., csütörtök