Lex Kaleta - Ukrajnában 12 évet is kaphat a gyerekpornó-producer

Lex Kaleta - Ukrajnában 12 évet is kaphat a gyerekpornó-producer

Vinnicjában letartóztattak egy 35 éves osztrákot és 22 éves feleségét, akik Vinnicja megyei magánházban egy stúdiót működtettek, állítólag gyerekmodell-ügynökségként. Ténylegesen viszont, – majdnem három éven keresztül –, gyermekkorú lányokról és fiúkról készítettek pornográf felvételeket.

Az ukrán rendőrség által közzétett felvételeken, egy tetovált férfi beszél tört angolsággal, erős osztrák akcentussal az őt őrizetbe vevő rendőrökkel.

A felvételeket külföldi érdeklődőknek árusították, az internet sötét bugyrain keresztül (darknet),

a fizetés pedig a tranzakciók lenyomozhatatlansága érdekében, kriptovaluták segítségével történt. - számol be az ukrán és osztrák sajtó egyaránt.

Az ukrán rendőrség tájékoztatása szerint, a gyanúsítottakra akár 12 év fegyház is várhat.

Szülők, nagyszülők tiltakoztak Kaleta Gábor enyhe ítélete miatt

A "Védjük Meg A Gyerekeinket" Facebook-csoport szervezésében mintegy százan vettek részt a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épülete elé meghirdetett tiltakozáson. A résztvevő szülők, nagyszülők, civil szervezetek képviselői, plüssállatokkal a kezükben és a gyermeki ártatlanságot szimbolizáló fehér felsőben fejezték elégedetlenségüket amiért Kaleta Gábor volt diplomata felfüggesztett börtönnel megúszta a pedofil vádakat.

 

Posta Ákos István