Erősen vitatott luxusszálloda-beruházás ellen tüntettek Tatán

Erősen vitatott luxusszálloda-beruházás ellen tüntettek Tatán

A tatai Öreg-tó partjára tervezett, 120 szobás luxusszálloda megépítése ellen tiltakozott a Stop Avalon! Tata szervezésében több száz helyi szombaton délután. A demonstráción bejelentették, népszavazást kezdeményeznek a szállodaberuházásról. Ugyanis – érvelnek – a beruházás, a jelenlegi szabályozás szerint meg sem valósulhatna, emellett helyi lakosoknak és több szakmai szervezetnek a tiltakozását is kivívta.

A tiltakozókat a város fideszes polgármestere, Michl József többször is „hangos kisebbségnek” nevezte, illetve lakossági fórumokat hirdetett „az Öreg-tó partjának fejlesztéséről a Magyary-terv tükrében, továbbá a tervezett tóparti szálloda beruházásról” címmel.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Bencsik János már nem dörgölőzik ilyen lelkesen a beruházó Avalonhoz. Bencsik a Facebookon azt írta, egy ilyen beruházásra szüksége lenne Tatának és térségének, de nem ezen a helyszínen. Erre a célra sokkal alkalmasabb lenne a Fényes-források környezete, ahol a szálloda mellett egy színvonalas wellness-központ is helyet kaphatna.

(Index nyomán)

A tüntetésen jelen volt lapunk fotósa, Béli Balázs is, alább az ő képeit tekinthetik meg.