Hadházy szerint azért van Borsodban több regisztrált koronavírusos, mert a cégek tömegesen tesztelnek

Hadházy szerint azért van Borsodban több regisztrált koronavírusos, mert a cégek tömegesen tesztelnek
"Mi történik Borsodban?"

- teszi fel a már egyébként sokszor megismételt kérdést Hadházy Ákos független országyűlési képviselő Facebook-oldalán, majd meg is válaszolja,

"valami biztosan, ha már a titkolózásban világelső magyar járványvédelem is elismeri az orvosoknak írt körlevélben, hogy a miskolci járásban gond van". 

A politikus mellékeli azt a kiküldött sablonlevelet, amit a védekezésről küldtek ki, és amit a rendelők falára kell "kiszögelni".

Hadházy információi szerint amúgy “csak” azért van Borsodban több regisztrált eset, mint máshol, mert

"a szétfertőzött tanári karról szóló hír után néhány komolyabb cég elkezdte azt csinálni, ami helyes (és amitől a kormány irtózik): saját költségen tömegesen tesztelni a dolgozóit. Rájöttek, hogy sokkal kifizetődőbb rendszeres teszteléssel kiszűrni a fertőzötteket és így megelőzni a komoly bajt, mint egy berobbant góc miatt leállítani a termelést".

A politikus egyébként úgy látja, hogy a tömeges tesztelések után a kormányzati kommunikációnak nehezebb lesz a behurcolásra kenni a helyzet rosszabbodását Magyarországon. 

"Nem a járvány miatt ilyen kihalt ez a falu" - nem a válság okozza a legnagyobb problémát Borsodban

Szinte semmit sem változtatott a koronavírus miatti válság a helyiek szerint a Miskolc környéki szegényebb településeken. A KSH adatai szerint csak márciusban 56 ezren vesztették el állásukat országszerte, miközben Borsodban az állandósult munkanélküliség miatt nem látnak túl nagy különbséget a válság előtti és utáni időszak között.