Az államtitkár úgy védte a magyar jogállamiságot, hogy közben magyarellenesnek nevezte a Momentumot

Az államtitkár úgy védte a magyar jogállamiságot, hogy közben magyarellenesnek nevezte a Momentumot

Magyarország elleni támadásnak tartja az uniós források elosztását és a politikai feltételek összekapcsolását a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás az M1 csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a magyar és a holland miniszterelnök között kibontakozó vita arról szól, hogy a holland előterjesztés szerint valakik új, ködös szabályok alapján megmondanák, hogy melyik ország jó demokrácia és melyik nem. Egy új mechanizmus azonban így biztos nem elfogadható, azt alaposan meg kell tárgyalni - fűzte hozzá.

Majd a jogállamisági kritikákat sértődötten visszautasító államtitkár az évi százmilliárd forint közpénzből működő közmédiában azzal bizonyította, hogy minden jogállamisági félelem alaptalan, hogy kijelentette:

"A Momentum magyarellenes párt"

A Momentum egyébként más ellenzéki pártokhoz hasonlóan azt az álláspontot foglalja el, hogy „minél gyorsabban szülessen olyan megállapodás, aminek keretei között minél több forrás jut közvetlenül a magyar polgárokhoz. Nem a Fidesz-közeli oligarchákhoz, nem a magyar kormányhoz, hanem azokhoz, akiknek e forrásokat szánják: a magyar emberekhez” – olvasható Cseh Katalin momentumos EP-képviselő Facebook-posztjában.