Guardiola nagyon berágott az Arsenalra

.

Josep Guardiola a pályán kívül "nem igazán" tiszteli az Arsenalt, amely szombaton 2-0-ra legyőzte együttesét, a tavalyi győztes Manchester City-t a labdarúgót FA Kupa elődöntőjében.

"Azt követően, hogy vereséget szenvedtünk, kezet ráztunk velük. Az ellenfelek mindig megérdemlik a tiszteletemet" - fogalmazott újságíróknak a 49 esztendős katalán tréner.

"Az Arsenal a pályán mutatott teljesítményével rászolgált az elismerésre, azon kívül viszont nem igazán."

Öt nappal a Wembley Stadionban lejátszott elődöntő előtt született meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentő ítélete, amellyel visszavonta a Manchester Cityre a pénzügyi fair play megsértése miatt februárban kiszabott kétéves eltiltást az európai kupaporondról. Guardiola nehezményezte, hogy - állítólag - kilenc Premier League-klub közös levélben fordult a CAS-hoz a büntetés fenntartása mellett érvelve.

A Citynél úgy vélik, a kezdeményezés élére az Arsenal állt.

Az európai szövetség (UEFA) a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta.

Az UEFA februárban két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról. A CAS hétfői indoklása szerint ugyanakkor a City nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, ezzel együtt a Sportdöntőbíróság tízmillió eurós büntetést szabott ki rá, mert a vizsgálat során nem működött együtt az UEFA-val.