A NER-ben csereberélt félkész visegrádi hotel állami támogatásból készülhet

A NER-ben csereberélt félkész visegrádi hotel állami támogatásból készülhet

Hárommilliárd  forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével készülhet el az a visegrádi félkész luxusszálloda, ami a kormányfő vejétől, Tiborcz Istvántól tavaly került Szíjj László milliárdos vállalkozó érdekeltségébe - derítette ki a 24.hu.

A Szíjj érdekeltségébe tartozó MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által fű alatt, egyedi döntésekre hivatkozva osztogatott állami milliárdokból részesülhet. A dokumentumokból kiderült, hogy a társaság még tavaly áprilisban fordult a MTÜ-höz, vagyis nem sokkal azután, hogy megkaparintotta a szállodát.

A Szíjj-féle ingatlanfejlesztő alap körülbelül 3,6 milliárd forintért szerezhette meg Orbán vejének cégétől a félkész épületet. Erre a Hotel VSGRD pénzügyi beszámolójából lehet következtetni. Az érdemi tevékenységet nem végző cég ugyanis 3,65 milliárdot számolt el egyéb bevételként a 2019-es évre.

Ezzel Szíjj érdekeltsége bombaüzletet csinált, ugyanis a két összeg különbségéből fakadóan körülbelül 650 millió forint saját tőkét kellett megmozgatni

Mivel az MTÜ nyilvánosan nem közli a nyertesek listáját, így azt nem tudni, hogy az állami támogatást megkapta-e a hotel friss tulajdonosa.

A visegrádi komplexum, ha elkészül, több mint 200 szobát tartalmaz majd, ugyanennyi parkolóval, két buszparkolóval, és hét kültéri medencével, valamint tetőkerttel lesz ellátva. Több mint 400 vendéget és 20 fős személyzetet tud majd elszállásolni.