Tovább bővül Demeter Szilárd feladatköre

Tovább bővül Demeter Szilárd feladatköre

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos számára újabb feladatot tűzött ki a kormány. A Magyar Közlöny augusztus 17-ei rendelete alapján szeptembertől a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. helyett a PIM működteti majd a Cseh Tamás Archívumot. Megvalósításához 64 millió forintot csoportosítanak át a jövő évi költségvetésből a PIM-nek, az emberi erőforrások miniszterének pedig gondoskodnia kell arról, hogy 2022-től az archívum működtetésére szintén rendelkezésre álljon az összeg.

Emellett szeptembertől az Oláh János szerkesztői ösztöndíjat is a PIM bonyolítja majd le. Erre az idei költségvetésből 9 240 000 forintot, a jövő éviből 27 720 000 forintot csoportosítanak át. Az emberi erőforrások miniszterének ez esetben is  gondoskodnia kell róla, hogy 2022-től ez a 27 720 000 forint rendelkezésre álljon az ösztöndíjra.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jövő évtől az egyes irodalmi ösztöndíjak finanszírozására 121 180 000 forintot kap, továbbá ingyen átadja balatonfüredi ingatlana tulajdonjogát a Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnak.