A fideszes polgármester eladja a gárdonyi szabadstrand egy részét

A fideszes polgármester eladja a gárdonyi szabadstrand egy részét

Rendkívüli testületi ülést tartott szerdán délután a gárdonyi képviselő-testület, amelyen megszavazták, hogy eladják a polgármester által csak resztliként emlegetett, önkormányzati tulajdonú területek egyikét. Egy közvetlenül a vízparton, a szabadstrandon található 800 plusz 1200 négyzetméteres területről van szó . tudta meg a hang.hu.

A helyi civilek a Velencei-tó partjának beépítése kapcsán már tiltakoztak korábban, egy ötezer aláírásból álló petíciót is átnyújtottak a fideszes polgármesternek, Tóth Istvánnak.

A polgármester miután kézhez kapta a petíciót rendkívüli testületi ülést hívott össze, ahol többek között szerepelt egy gárdonyi ingatlan eladása és "Egyebek" pont is.

A lap felkereste Ötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselőt, aki elmondta, hogy az Egyebek/1 napirendi pont a polgármester által csak resztliként emlegetett, eladásra szánt területek egyikéről szól. Ebből 800 négyzetméter a szabadstrand területe és 1200 négyzetméter az odavezető út. A rendkívüli ülésen áldását adta a képviselő-testület az adásvételi szerződés aláírására, így a strand említett nagyságú része most már biztosan magánkézbe kerül.

A civilek közül néhányan felvetették, hogy az önkormányzat anyagi helyzete rossz lehet, ezért kényszerülnek az eladásra. Ötvös viszont megjegyezte, hogy a városnak kifejezetten jók az anyagi körülményei az országban az élmezőnyben vannak a jólétet illetően.