Jakab: Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná a borsodi ellenzéki jelöltet

Jakab: Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná a borsodi ellenzéki jelöltet

Az origo.hu írta meg, hogy elképzelhető a Jobbik nem állíthat jelöltet a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel a pártban továbbra sem jegyezték be Jakab Pétert elnöknek.

Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke Facebook-posztban reagált a hírekre, ebből kiderül, hogy péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. Így, bár szombat reggel indul a hivatalos kampány, Bíró László egyelőre nem indulhat el a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben.

Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból❗️

Az indok is mondvacsinált

A Fidesz szerint nem Jakab a Jobbik elnöke, mert bár január 25-én megválasztották, a bíróságnak 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kapta meg az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést július 9-én.

A Fidesznél tehát összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson.

Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől.

- írta az elnök, majd hozzátette, hogy a hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll.

A helyzetet Lukasenka is megirigyelhetné

Jakab Péter azt csak remélni tudja, hogy a választási bizottság másként fog dönteni, és végül zöld utat adnak Bíró Lászlónak és az ellenzéknek. Ami ugyanis most történik Borsodban, azt a fehérorosz Lukasenka is megirigyelhetné.

Magyar barátjának innen is üzenem: nem hátrálunk meg! Ott leszünk Tiszaújvárosban, Szikszón, Szerencsen, Tokajban, Ongán, Tiszalúcon és a választókörzet mind a 42 településén. Bíró László ugyanis innentől nemcsak az ellenzék, hanem a szabadság szimbóluma is egyben. A szabadság pedig mindig legyőzi a zsarnokságot.