Bíró László: a boldog nyugdíjas évek helyett munkában megrokkant emberekkel találkozunk

Bíró László: a boldog nyugdíjas évek helyett munkában megrokkant emberekkel találkozunk

Három fő probléma sújtja Tiszaújvárost és térségét Bíró László szerint: csütörtökön megjelent videójában arról beszélt, ez az elvándorlás, a tisztességes munkahelyek hiánya, és a megalázóan alacsony bérezés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében közös ellenzéki jelöltként időközi országgyűlési választáson induló jobbikos Bíró szerint a rossz fizetések miatt továbbra is komoly problémát jelent az elvándorlás, míg a maradók a rabszolgatörvény árnyékában sokkal kevesebbet keresnek a megérdemeltnél.

A tisztaújvárosi emberek még így is szerencsésebb helyzetben vannak megannyi településhez képest, mert legalább van munka – mutatott rá Bíró, ugyanakkor kifejtette: az aránytalan munkaidőkeretek olyan mértékű terheket jelentenek, melyek családokat tesznek tönkre.

Az elvándorlásról szólva azt mondta, mára a nagyszülők alig láthatják unokáikat, hiszen a családok a jobb élet reményében külföldre költöznek.

„Úgy érzem, a legnagyobb probléma Tiszaújvárosban ebbe a kérdéskörbe foglalható össze: elvándorlás, tisztességes munkahelyek helyett rabszolgamunka, és ami még bosszantóbb ebben az egészben, hogy nincs normális bér, nincs normális fizetése az embereknek”

- fogalmazott Bíró László, hozzátéve, korengedményes nyugdíjat sem kapnak már az emberek, ezért sokan idős korukra megrokkannak a munkában.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú egyéni választókerületében azután kell időközi országgyűlési választást tartani, hogy a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Koncz Ferenc július 10-én elhunyt egy közúti balesetben. 

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-ére tűzte ki a referendumot a Tiszaújváros központú választókerületben. 

Az ellenzéki jelölt, Bíró László 2018-ban is indult a parlamenti mandátumért, akkor a Jobbik színeiben a második helyen végzett Koncz Ferenc mögött. Most a teljes ellenzéki összefogás keretében esélye lehet arra, hogy győzelmével megszűnjön a kormánypártok kétharmados többsége a parlamentben.

A Fidesz-KDNP Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítja az időközin. A 30 éves politikus arról híresült el, hogy 2015-ben a Fidelitas országos alelnökeként egy provokátorfigyelőnek elnevezett besúgóhálózatot igyekezett megszervezni, ebben névvel és fotóval listáztak volna egyes ellenzéki tüntetőket. Ez azonban olyan súlyos jogsértés lett volna, hogy több feljelentést követően állítólag inkább eltekintettek a terv folytatásától.