A Budapest-Belgrád fizetés nélkül maradt munkásai hazajuthatnak

A Budapest-Belgrád fizetés nélkül maradt munkásai hazajuthatnak

Múlthéten megírtuk, hogy csendesen a járdán ülve demonstrál 42 indiai vendégmunkása szerbiai Kraljevo város polgármesteri hivatala előtt, akik a Budapest-Belgrád vasútvonal építésében vettek részt.

A munkások hetekig nem kaptak élelmet és ivóvizet, több havi fizetésükkel is tartozott nekik az őket foglalkoztató Nikolić nevű építkezési alvállalkozó. A munkásokat szakszervezetek és civil szervezetek nyomására az indiai nagykövetség fogja hazajuttatni, illetve a bérük kifizetéséről is gondoskodik majd.

Miután az Útépítő Munkások Független Szerbiai Szakszervezete értesült a helyzetről, szólt az Építőipari és Faipari Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének, amelynek ők és az indiai Tamil Maanila Kattida Thozhilalar Sangam (TMKTS) is tagja. Az indiai szervezet ezután helyezett nyomást a nagykövetségre - írja a hvg.hu.

A Budapest-Belgrád vasútvonal munkásai fizetés hiányában éheznek

Csendesen a járdán ülve demonstrál 42 indiai vendégmunkása szerbiai Kraljevo város polgármesteri hivatala előtt. A sztrájkolók olyan szerb feliratú táblákat fel, mint Sem víz, sem élelem (nincs)!... A társaság 15 napja nem ad nekünk rendes élelmet. írja a mérce.hu.