A Szegedi Tudományegyetem levetette a Színművészetit támogató molinót

A Szegedi Tudományegyetem levetette a Színművészetit támogató molinót

Nem engedte a Szegedi Tudományegyetem, hogy diákjaik egy molinóval szolidaritásukat fejezzék ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett.

A molinót éjszaka rakta ki egy végzős hallgató, de ma délelőttre már le is szedték. Sándor Klára, a bölcsészkar dékánhelyettese azt mondta a Szeged Televízió híradójának, azért, mert erre nem kértek engedélyt az egyetemtől.

Nincs egyezség az SZFE volt vezetői és Vidnyánszky között, aki meg sem jelent a sajtótájékoztatón

Az SZFE lemondott vezetői is sajtótájékoztatót tartottak szerdán, ahol eredetileg az intézményt irányító alapítvány elnökével, Vidnyányszky Attilával közösen beszéltek volna, de végül ő nem jelent meg a tájékoztatón. Miközben sorra mondanak fel a Színház és Filmművészeti Egyetem tanárai, a hallgatók pedig nem engedik be a kormány által kinevezett új vezetőséget, az egyetem Vas utcai épülete előtt sokan szolidaritásukat fejezik ki a diákok felé.

A Színművészeti mellett szolidaritását fejezte ki a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Barnák László és prózai tagozatának vezetője, Horgas Ádám, nyílt levelet írt a Szegeden is rendszeresen játszó és rendező Alföldi Róbert is Rátóti Zoltánnak, az új kuratórium egyik tagjának.